Maurits "Mau" Vande Reyde, aangenaam.

Jouw Vlaams parlementslid en schepen in Diest.

Wie ben ik?

  • Vlaams Parlementslid voor Open Vld en schepen in Diest
  • Geboren in Leuven in een gezin met drie broers en zeven zussen
  • Ik hou me in de politiek vooral bezig met de rechtten voor mensen met een beperking, zorgen dat de wildgroei aan belastingen daalt en dat de overheid stopt met geld te verspillen aan onzinnige dingen.
  • Mijn vrije tijd: ongetalenteerd gitarist en crossfit. 
  • M’n doel in de politiek: de wachtlijsten voor mensen met een beperking wegwerken.

Mijn visie op politiek in het kort

Politiek is geweldig. Je kan er echt dingen mee veranderen. Een verschil maken voor vele mensen, de dingen voor hen beter maken. Althans in theorie, want dat is iets wat vandaag nog te weinig gebeurt.

Veel politieke discussies gaan nergens heen. Er is te veel conflict. Er is een gebrek aan visie, leiderschap en oplossingen.

Politici moeten zich meer concentreren op inhoud in plaats van ruzie maken. We hebben voor een klein land enorm veel regeringen en politici. Die geven veel te weinig waar voor hun geld. De hoogste belastingen ter wereld, de minste return. Het kan en het moet efficiënter.

 

Maurits Vande Reyde

Politicus
55K

Jouw Vlaams Parlementslid (Open Vld)

Maurits Vande Reyde

1 day 18 hours ago

De N-VA beloofde de erfbelasting af te schaffen. Daar kwam helaas niets van in huis. Integendeel: de inkomsten stegen naar een recordhoogte van 1,85 miljard

Maurits Vande Reyde

2 days 19 hours ago

Dag vrienden, we zijn twee weken voor de verkiezingen. Dit hier is iets waar ik voor zal blijven strijden in de politiek, samen met mijn

Maurits Vande Reyde

6 days 18 hours ago

“Mogen we met u op de foto?” Zeker👍. Iets dat me opvalt tegenwoordig is dat jongeren enorm bezig zijn met politieke thema’s. Mooi.

Maurits Vande Reyde

1 week 13 hours ago

Waarom belastingen op de erfenissen de meest onrechtvaardige zijn. Stel: je begint op 22 jaar te werken. Je betaalt elke maand meer dan de helft

Maurits Vande Reyde

1 week 1 day ago

Wie mij nog steeds de beste politieke raad en inzichten geeft: mijn oma💙

Maurits Vande Reyde

1 week 2 days ago

Maar liefst 70 jaar (!) getrouwd, Joseph en Jacqueline. Onverwoestbare liefde💙

Maurits Vande Reyde

2 weeks 21 hours ago

Amai, heel tof: Het Laatste Nieuws plaatste mij bij de top 10 van 124 Vlaamse politici. Kon ik niet doen zonder jullie steun💙👍

Maurits Vande Reyde

2 weeks 1 day ago

Op De Zevende Dag over de afschaffing van de belastingen op erfenissen. Blijf ik voor strijden. Eén van de meest onrechtvaardige belastingen die er bestaan.

Maurits Vande Reyde

2 weeks 2 days ago

Fijne moederdag aan alle mama’s, plus-mama’s en wens-mama’s💙

Maurits Vande Reyde

2 weeks 2 days ago

Mijn mama, de meest inspirerende vrouw ter wereld voor mij. Een gelukkige moederdag morgen aan alle mama’s en plus-mama’s💙

Hoe kan jij helpen?

Wil je jouw verhaal delen? Heb je hulp nodig? Laat mij het dan zeker weten.

Op de boot van Gert Late Night

De basis van mijn politiek: vrijheid.

Ik ben lid van de liberale partij Open Vld. Dat komt omdat ik vrijheid belangrijk vind. Iedereen moet zelf kunnen beslissen wat hij of zij met zijn leven, lichaam en talenten wil doen. Zolang je daar anderen niet mee schaadt uiteraard.

Het is de taak van de overheid om ervoor te zorgen dat iedereen die vrijheid krijgt. Dat houdt een constante evenwichtsoefening in. Enerzijds moeten politici vooral niet te veel verbieden of betuttelen. Anderzijds moeten ze wel ingrijpen om ervoor te zorgen dat iedereen van vrijheid kan genieten.  Dit is wat de filosoof Isha Berlin omschreef als “positieve en negatieve vrijheid”. 

Daarin past ook het thema waar ik politiek iets in wil veranderen: toegangelijke plaatsen voor iedereen. De obstakels op pleinen, stations, gebouwen en andere plaatsen hinderen momenteel een grote groep mensen. Ze beperken hen in hun vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. Eén van mijn zussen zit zelf in een rolstoel na een ongeval. Daarom weet ik hoe dagelijkse vrijheid zo belangrijk is voor een grote groep mensen.