Mijn visie op politiek

Ik vind politiek iets geweldig. Je kan er echt dingen mee veranderen. Beter maken voor veel mensen. Helaas gebeurt dat nu te weinig.

Veel politieke discussies gaan nergens heen. Er is te veel conflict. Er ontbreekt visie, leiderschap en oplossingen.

Politici moeten zich meer concentreren op inhoud in plaats van ruzie maken. We hebben voor een klein land enorm veel regeringen en politici. Die geven veel te weinig waar voor hun geld.

Ik vind dat politici zich daarom moeten concentreren op één thema. En daarin dingen veranderen. Dat is voor mij de moderne manier om aan politiek te doen.

Jongeren betrekken voor een betere politiek is absoluut nodig.


 

Bij Werner Trio (Klara) mocht ik mijn visie op vrijheid en politiek geven.

De basis van mijn politiek: vrijheid.

Ik ben lid van de liberale partij Open Vld. Dat komt omdat ik vrijheid belangrijk vindt. Iedereen moet zelf kunnen beslissen wat hij of zij met zijn leven, lichaam en talenten wil doen. Zolang je daar anderen maar niet mee schaadt.

De overheid moet zorgen dat iedereen die vrijheid krijgt. Dus moeten politici langs de ene kant vooral niet te veel verbieden of betuttelen. Langs de andere kant moet de politiek wel ingrijpen om te zorgen dat iedereen van vrijheid kan genieten. Dit is wat de filosoof Isha Berlin omschreef als "positieve en negatieve vrijheid". 

 

Daarin past ook het thema waar ik politiek iets in wil veranderen: toegangelijke plaatsen voor iedereen. Want de obstakels op pleinen, stations, gebouwen en andere plaatsen,  hinderen momenteel een grote groep mensen in hun vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. Uit ervaring met iemand uit mijn familie weet ik hoe ver die beperking in vrijheid gaat. Daar wil ik dus iets aan doen.


Voorzitter van Jong VLD


Van oktober 2015 tot december 2017 was ik nationaal voorzitter van Jong VLD. Een geweldige periode waarin ik geleerd heb welke dingen ik beter wil maken in de politiek.

Ik moedig iedere jongeren dan ook aan om politiek engagement op te nemen, in welke partij dan ook. Jongeren zijn echt nodig voor een moderne politiek. 

In de media

Toegankelijkheid verbeteren voor iedereen is mijn kernthema. Daarin wil ik de focus leggen in de komende jaren om politiek echt iets te veranderen. 

Natuurlijk zijn er nog veel andere onderwerpen die veel beter kunnen. Over hoe we met nieuwe technologie onze samenleving beter kunnen maken bijvooreeld. En hoe we ons hopeloos belastingssysteem dringend moeten aanpassen.

Op mijn Instagram stories Facebook en YouTube geef ik daar regelmatig mijn mening over. Ik schrijf ook geregeld een column, opiniestuk en voorstellen in de Vlaamse pers.


 

Meer weten?