Hey,

Ik ben Maurits. Van 2015 tot 2017 was ik nationaal jongerenvoorzitter van Open Vld. Ik heb daar geleerd wat goed is aan de politiek en wat er echt veel beter kan. Nu is het tijd voor actie.

Daarom ben ik kandidaat bij de verkiezingen op 14 oktober 2018. Ik sta op plaats 9 voor Open Vld provincie Vlaams-Brabant. 

Ik wil de steun voor mensen met een beperking verbeteren. En daarvoor is jouw stem zeker welkom.VRT bericht over mijn oproep voor steun aan mensen met een fysieke of mentale beperking (klik op afbeelding).


Wat ik wil veranderen: Mensen met een beperking snel en voldoende steun geven.

In de politiek geven mensen vaak over vanalles hun mening of maken ze ruzie met andere partijen. Ik wil het anders doen. Ik vind dat een goede politicus zich moet concentreren op één thema. En daar dingen echt wil veranderen. Op een positieve manier. Gewoon doen dus. Daarvoor ga ik gaan. Verwacht dus niet dat ik ga zeggen hoe slecht andere partijen zijn en hoe goed wijzelf zijn. Nee: ik wil gewoon

Wat wil ik concreet veranderen?  Zorgen dat mensen met een fysieke of mentale beperking de juiste steun krijgen van de overheid.  Veel mensen met een beperking willen een zelfstandig leven. Daarvoor hebben ze natuurlijk wat steun nodig. Bijvoorbeeld geld voor aanpassingen in hun leven en toegankelijkheid van gebouwen en voetpaden. Ik vind dat een overheid in een welvarend land als het onze daarvoor moet zorgen. Zo krijgen mensen met beperking dezelfde kansen als iedereen.

Dat is momenteel helaas niet het geval. Als je een beperking hebt, moet je heel lang wachten en veel administratie doorploeteren.  Veel mensen met een beperking zijn daardoor de wanhoop nabij. Ik schreef er eerder al heel wat stukken over in de krant en nieuwswebsites (klik hiernaast). Elke dag krijg ik nieuwe reacties in mijn mailbox. Telkens dezelfde verhalen. Het is duidelijk een groot probleem. Als welvarend land moeten we er gewoon voor zorgen dat dit in orde is. Daar wil ik voor zorgen in de politiek.


Politiek dichter bij mensen brengen: duidelijk maken wat er moet veranderen via sociale media.

Naast de gebrekkige steun voor mensen met een beperking zijn er nog veel dingen die beter moeten in de politiek. We betalen te veel belasting in ons land en krijgen daar te weinig voor terug. Hoe kan het bijvoorbeeld dat in het onderwijs kleuterjuffen zelf materiaal moeten kopen voor hun klas? Of dat zelfstandigen geen bescherming hebben bij tegenslag? Terwijl er aan zoveel andere dingen veel geld verspild wordt.

Die dingen heb ik als jongerenvoorzitter jarenlang aangekaart. Ik ben erin geslaagd enkele pijnpunten naar het parlement te brengen. Via social media wil ik dat blijven doen. Ik maak daarom video's over wat er dringend beter kan in dit land. Zo wil ik politiek dichter bij mensen brengen en omgekeerd. Ik zal dat blijven doen. Ongefilterd. Volg me dus zeker op Instagram, YouTube, Facebook en Twitter.

(klik op afbeelding voor volledig bericht) 

"Met zijn zijn duidelijke aanwezigheid op sociale media begrijpt hij volledig hoe jongeren communiceren. Hij maakt van alle mogelijke kanalen gebruik om zijn politieke boodschap te delen. Als voorzitter van Jong Vld heeft hij al serieus indruk gemaakt."

- Newsmonkey


2.024: zoveel huisdeuren liep ik de voorbije jaren af om te horen wat er echt leeft.

Horen wat er echt leeft: langsgaan bij mensen.

Sociale media is heel krachtig. Het liefst ga ik wel nog gewoon langs bij mensen om te horen wat er echt leeft. De voorbije jaren deed ik meer dan 2.000 huisbezoeken.

In gesprek met mensen leer je pas echt wat de politiek moet doen. Politiek vanuit een ivoren toren is niets voor mij. Huisbezoeken zijn onmisbaar. Ik zal ze daarom ook de komende jaren blijven doen.