Diest is een geweldige stad

Om te wonen, leven, werken en ontspannen. Er kunnen nog heel veel dingen beter. Ik ga daar eerlijk in zijn: ik kan niet alles doen en ga zeker niet alles beloven. Enkel de dingen die ik echt ga waarmaken

Ik wil in de gemeenteraad werken aan betere toegankelijkheidAls je in onze stad en haar gemeenten wandelt met een kinderwagen, rolstoel of gewoon wat minder goed te been bent, merk je het al gauw: heel veel plaatsen zijn moeilijk begaanbaar.

Denk maar aan het Vlonderpad, het Begijnhof, de Hasseltsestraat, Schoonaerde, Webbekom's broek, het fietspad naar Deurne... . Voor een grote groep mensen zijn deze plekken een dagelijks probleem. Mensen met een beperking bijvoorbeeld. Ouders met een buggy. En mensen die minder mobiel zijn of gewoon een tijdelijke blessure hebben.

Ik wil daarom van Diest één van de leidende gemeenten op vlak van toegankelijkheid maken. Dat hoeft niet veel te kosten, integendeel. Met slim ontwerp en goede planning kan dat. Zoals in andere gemeenten. Er is alleen genoeg politieke aandacht voor nodig.

 

Het Vlonderpad: één van de prachtige plekken in Diest, helaas niet begaanbaar voor mensen die minder mobiel zijn.

Dit is wat toegankelijkheid betekent in het dagelijkse leven voor veel mensen.

Met mijn zus op pad om de toegankelijkheid in Diest uit testen.Toegankelijkheid is een verhaal van vaak kleine dingen. Kleine dingen waar beter over nagedacht kan worden. Delen mag👍.

Geplaatst door Maurits Vande Reyde op Zondag 30 september 2018


Open Diest: een geweldig team voor Deurne, Molenstede, Webbekom, Schaffen, Kaggevinne en Diest

Ik zei het hierboven al: één persoon kan niet alles doen. Daarom vind ik het zo belangrijk dat politici zich concentreren op de paar dingen die ze wél willen veranderen. Ik heb het geluk om deel uit te maken van het geweldige team van Open Diest. We zijn met 27, elk met onze eigen expertise en thema's. Wij willen alle inwoners betrekken bij de toekomst van onze stad en haar gemeenten. De tijd dat politiek alleen beslist is voorbij.

In zo'n modern politiek team voel ik me enorm goed. Je komt er meer over te weten op onze website: www.opendiest.be.

Klik hier om meer te weten te komen over al onze thema's en kandidaten.


 

De vijvers aan De Halve Maan: tot rust komen.

Straatkunst van wereldniveau aan de Veemarkt.

Diest promoten naar de buitenwereld

Diest is één van de mooiste kleine, verborgen steden in West-Europa. We zijn trots om hier te wonen.

Dat Diest een prachtige plek is, is echter voor veel mensen buiten onze stad en haar gemeenten nog onbekend. Wanneer mijn vrienden uit het Leuvense op bezoek komen bijvoorbeeld, vertellen ze vaak dat ze verbaasd zijn over hoe mooi Diest is.

Er dus nog enorm veel potentieel. Met de kracht van sociale media kunnen we onze stad nog beter promoten voor de buitenwereld. De Visit Diest-pagina op Instagram bijvoorbeeld, heeft op korte tijd al meer dan 3.000 volgers.

Daar kan iedereen aan meehelpen.. De Visit Diest-Instagram beheer ik nu samen met enthousiaste inwoners. Iedereen ambassadeur van onze stad en haar gemeenten, zou dat niet geweldig zijn?

Webbekom's broek: zalige natuur.

 


 

2.024: zoveel huisdeuren liep ik de voorbije jaren af om te horen wat er echt leeft. Dat is voor mij de basis van politiek.

Huisbezoeken = onmisbaar.

Huisbezoeken zijn voor mij onmisbaar in de politiek om te weten wat er écht leeft. 

Ik ging daarom de voorbije jaren langs meer dan 2.000 huisdeuren en zal dat blijven doen na de verkiezingen.