• Diest mooiste kleine stad van West-Europa Ik vind dat Diest enorm veel troeven heeft. We kunnen uitgroeien tot dé mooiste kleine stad van We...
    Lees meer
    Visit Diest: nu al meer dan 2.300 volgers!
  • Drie jonge leden van Open Diest willen volgende maandag de gemeenteraad livestreamen. Ze hopen dat het stadsbestuur hun initiatief verder...
    Lees meer
    Jongeren Open Diest brengen gemeenteraad live op internet

EVEN IN ONDERHOUD

1. Weten wat er leeft

 

Weten wat er leeft in Deurne, Schaffen, Diest, Molenstede, Kaggevinne, Webbekom en Molenstede. Ik het voorbije jaar honderden huisbezoeken gedaan. Ik ben dagelijks op pad in onze stad en haar gemeenten.  Ik vind het belangrijk om te weten wat er leeft bij mensen. Bij verenigingen. Bij handelaars. Ik wil iedereen vooruit helpen. Ik noteer elk probleem en probeer oplossingen te zoeken.

Als politicus moet je wel eerlijk durven zijn. In je eentje kan je niet alles doen.  Ik heb het geluk in het geweldig team van Open Diest te zitten. De dingen die ik zelf niet kan oplossen, geef ik door aan een onze andere mensen. Ik wil geen onrealistische beloftes doen over wat ik wil doen.

2. Diest en haar gemeenten op de kaart zetten

Meer specialiteit is ervoor zorgen dat Diest en haar gemeenten op de kaart staan als een gezellige stad waar het goed is om te wonen, ontspannen en te bezoeken. Dat ze van ver buiten Diest onze stad kennen. Dit zijn mijn prioriteiten daarbij:

Ik wil zorgen dat we onze troeven om te wonen, werken en bezoeken op een moderne manier aanprijzen naar de buitenwereld. We staan nog steeds te vaak bekend als een punt van de marginale driehoek. Dat moet en zal veranderen. Via sociale media en andere wegen gaan we ervoor zorgen dat Diest overal bekend staat als de mooiste kleine stad van West-Europa.

Gezellige (winkel)centra hebben in de binnenstad en dorpcentra, met een vlotte en veilige mobiliteit, waar bezoekers makkelijk hun weg vinden.  

Dat alle verenigingen, of het nu sport, jeugd, muziek of andere zijn, een plaats hebben in onze stad en haar gemeenten.